Tävlingar

Klubbmästerskapet

Klubbmästerskapet 2019 genomföres i två omgångar,  med påsiktsbilder på våren och digitala bilder på hösten.

För våromgången av klubbmästerskapet gäller följande regler:

• Bilderna skall vara tagna under 2019
  • Påsiktsbild (papperskopia)
  • Temat är fritt
  • Bilderna får vara svart-vita och/eller i färg
  • Monterad storlek max 30x45 cm
  • Max 2 bilder / deltagare
  • Deadline för inlämning 15 maj, redovisning 29 maj.

För höstomgången gäller dessa regler:

• Digitala bilder
  • Bilderna ska vara tagna under 2019
  • Tema: Vatten
  • Kollektion om tre bilder
  • Bilder max 1920 px bredd, max 1080 px höjd, max 2MB filstorlek
  • Döp filerna till valfri kod + A/B/C (exempelvis AB123A, AB123B och AB123C)
  • Deadline för inlämning 6 november

Månadens bild

Varje medlem kan ta med max två bilder att tävla med. I programmet finns uppgift om vilket tema som gäller och om bilderna ska vara digitala eller påsikt (papperskopia). Varannan gång är det fritt tema och varannan gång är det ett speciellt tema.

Syftet är att stimulera till nytt bildskapande. Vi förväntar oss därför relativt färska bilder, högst tre månader gamla (avrundat uppåt, exempelvis för omgången 23 oktober är det ok med bilder tagna från 1 juli).

Är det digitala bilder så tas dessa med på en usb-sticka och laddas över till klubbdatorn.

Påsiktsbilder (utskrifter) får max vara 30x40cm med eller utan ram.

Bilderna poängbedöms sedan anonymt under kvällen av de närvarande medlemmarna. Poäng/röster räknas samman.  Har man inte möjlighet att närvara på träffen med månadens bild går det att skicka bilderna med e-post (skala ner bilderna till rimlig filstorlek) till info (at) fotoklubbennorrkoping.se senast 18:00 söndagen innan tävlingsdagen.

Östsvenskan

Östsvenska fotodistriktet (där klubben är medlem) arrangerar varje år en tävling som kallas Östsvenskan. Inbjudan kommer under hösten och inlämning sker i början av året. Redovisning av resultatet sker sedan i samband med distriktets årsstämma under våren. Inbjudan, regler och resultat finns på distriktets hemsida under rubriken Östsvenskan.

Inbjudan till Östsvenskan 2020

Östsvenska Fotodistrikts Östsvenskan och Årsstämman arrangeras av Huskvarna Fotoklubb.

Klass A: Kollektion

Klass B: "Fritt motiv"

Klass C:  Tema "Livskraft"

(den kod som ska anges på bild/fil är "22" för Fotoklubben Norrköping)

Länk till distriktets hemsida: ÖFD

© Copyright. All Rights Reserved.