Om oss

Fotoklubben Norrköping är en klubb med anor, den bildades 1956 som en del av Järnvägarnas fritidsförbund, men har sedan dess bytt både lokaler och karaktär.

Från början var det endast anställda vid SJ som fick vara med, men numera är klubben öppen för alla intresserade.

Klubbens medlemmar har stor spridning när det gäller både yrkesbakgrund och fotografiska erfarenheter. En del går med i klubben som nybörjare, för att lära sig mer om teknik eller bildskapande medan andra vill utbyta erfarenheter eller få inspiration av att titta på andras bilder. Målsättningen är att det ska finnas något för alla, oavsett kunskapsnivå. Vi är nu cirka 30 medlemmar.

Fotoklubben Norrköping är ansluten till Östsvenska Fotodistriktet (ÖFD), som består av klubbar i Småland och Östergötland, och som årligen arrangerar tävlingen Östsvenskan som flera av våra medlemmar deltagit i, och till Riksförbundet Svensk Fotografi (RSF) som arrangerar tävlingen RIFO.

Klubben har en sida på facebook (kräver inloggning till facebook).

Du  hittar också klubben på Instagram.

Här finns klubbens stadgar (pdf-fil)

Kontakta oss: info (at) fotoklubbennorrkoping.se

Medlemskap

Medlemskapet är per kalenderår och medlemsavgiften betalas i förskott. För fullbetalande medlem är avgiften 350 kronor, för familjemedlem (på samma adress) är avgiften 100 kronor och för ungdomar (under 25 år) är avgiften 200 kronor.

Klubbens Plusgiro: 12 15 11-0

Medlemsmöten

Vi har möten på onsdagar varannan vecka (udda veckonummer) från mitten av januari till början av juni och från slutet av augusti till början av december. Varannan gång som mera formellt månadsmöte (med programpunkter, information och tävlingar) och varannan gång som en tematräff med lättare utformning.

Oftast sker mötena i vår lokal på Södra Promenaden (mittemot Stadsbiblioteket, och granne med Immanuelskyrkan, ingång från gården (grindstolpen har en skylt om Truly You), bortre vänstra dörren) och mötena börjar kl. 18:30.

Styrelsen för verksamhetsåret 2020:

Ordförande: Eva Dahlqvist

Kassör: Svante Prag

Sekreterare: Sigge Skarsfjäll

Ledamot: Mats Karlsson

Ledamot: Lucas Sjölin

Suppleant: Ronny Hellgren

Suppleant: Bo André

Medlemmar i cyberspace

Bo André       Christian André

Christoffer Ekman       Eva Dahlqvist

Håkan Bley            Ingemar Åkerlind

Lucas Sjölin          Sigge Skarsfjäll

Svante Prag             Peter Stark

© Copyright. All Rights Reserved.