Program

 

 

Planering för våren (och början på hösten) 2020


På grund av Coronapandemin och Folkhälsomyndighetens rekommendationer om att minimera närkontakt för att undvika smittspridning sker alla träffar utomhus under våren.


3 juni   Avslutning i Folkparken. Korvgrillning eller mackor (beroende på väder). Månadens bild (digitalt, tema "Corona - vad är positivt och vad är negativt"), bilder skickas in senast måndag och galleri med bilderna finns tillgängligt onsdag och torsdag för röstning.


16 augusti   (söndag). Uppstart för hösten med en fotopromenad i Syltenområdet. (detaljer kommer senare).


26 augusti   Fotomara, med start vid klubblokalen. Månadens bild med tema "Industri".


9 september   Preliminärt (beroende av corona) diskussion kring hur man på bästa sätt  skapar en portfolio med sina bästa bilder.

Redan avklarade träffar och aktiviteter under våren 2020:


15 januari   Månadsmöte. Reseberättelse (bilder från New York). Medlemmarnas bilder (ta med ett par bilder du vill berätta om eller vill få synpunkter på). Månadens bild, digitalt med tema "ljus i mörkret".


29 januari   Tematräff kring att skapa bildspel och fotoböcker. Ta med egna exempel på böcker eller bildspel.


12 februari   Årsmöte. Månadens bild (digitalt, fritt tema). 

23 februari  Photowalk på Butängen (industriområdet, bl.a. Butängsgatan, Lindåkersgatan, Fabriksgatan). 

Vi går en tur på Butängen och fotograferar, och avslutar med fika på Espresso House i järnvägsstationen.

26 februari   Tematräff om bildbehandling. Vi visar och tränar på olika metoder att behandla bilder, bland annat färgläggning av svartvita bilder, användning av styles och presets och anpassning av storleken på bilder för publicering eller deltagande i tävlingar.

11 mars   Månadsmöte. Olika alternativ för utskrift och val av papper. Diskussion om planeringen för årets verksamhet. Månadens bild (digitalt, med tema "mitt shoppingcenter"). Medlemmarnas bilder.

25 mars   Kvällsfotografering utomhus. Vi kommer guida er genom en tur på stan och ha diverse fotoutmaningar på vägen (nerför Drottninggatan,  till den blå triumfbågen och sen förbi laxtrappan, Holmentornet och tillbaka).

8 april   Fotografering av hällristningarna med eller utan diverse ljus/blixtar. Samling vid parkeringen intill badet i Himmelstalund. Månadens bild (digitalt, med fritt tema) genomförs via internet.

22 april   Fotografering i industrilandskapet (sett ur annorlunda synvinkel). Samling kl. 18:30 framför Holmentornet.

6 maj   Fotografering med blixt (i närheten av klubblokalen). Porträtt och användning av blixt med High Speed Sync.  Månadens bild (digitalt, tema svartvitt).

20 maj   Makrofotografering, demo av olika typer av utrustning och sedan praktiska övningar. Vi håller till vid Färgargården och stigen till Rhododendrondalen. 

© Copyright. All Rights Reserved.