Om hemsidan

Hemsidan finns på webbhotellet One.com och är skapad med verktyget WordPress och använder det tema som är standard vid installation, alltså temat ”twentytwenty”.

Menyn finns i ovankanten och några alternativ innehåller undermenyer. Längst till höger finns ”meny” som öppnar upp en vertikal meny med alla alternativ. På surfplattor och mobiltelefoner är det endast detta alternativ som syns.

Den blå bakgrunden i övre och nedre delen av sidorna är hämtad från himlen på en bild av Carl Johans park en sommardag. Himlen hade värdena R=150, G=193, B=231 och omvandlat till hexkod (det värde som kan matas in i WordPress) blev det #96C1E7.

Den gula bakgrundsfärgen är ”norrköpingsgul”, den färg som är typisk för Norrköping och bland annat används på fasaden på Strykjärnet (den byggnad i Strömmen som inrymmer Arbetets museum). Färgen heter officiellt NCS S 2040-Y20R och omvandlat till hexkod blir detta #DDA65D.

Visning av flera bilder görs antingen med temats inbyggda gallerifunktion (rudimentär utan navigeringsfunktion) eller med det installerade tillägget NextGen Gallery.

Hemsidan är testad på skärmar med upplösning FHD (1920×1080) och UHD (3840×2160) och med webbläsarna Google Chrome, MS Edge, Firefox, Opera och Vivaldi.