Utbildning

Istället för studiecirkel (som kräver administration och formaliteter) satsar vi på att etablera intressegrupper. Det innebär att några (kanske 4-6 personer) träffas ett antal gånger för att dela med sig av kunskaper och fördjupa sig i något speciellt ämne.

Under hösten har vi startat upp två intressegrupper:

Makrofotografering (sammanhållande: Eva)

Insekter, industri, blommor och bakgrunder – allt detta ska vi avhandla under denna kurs. Första träffen kommer innehålla grundläggande teknik kring makrofotografering och vad det är för något. Andra träffen har fokus på komposition och tredje koncentrerar vi oss på bakgrunder. På sista träffen sätter vi ihop ett digitalt kollage av bilder vi har tagit under kursens gång samt sammanfattar vad vi lärt oss. Till varje träff uppmuntras deltagarna till att fotografera makro med tema (hemläxa). Målet med kursen är att lära sig mer om makrofotografering och få inspiration till att göra tjusiga makrobilder.

Landskapsfoto  (sammanhållande: Annika och Ronny)

Vi lär och utvecklas tillsammans. Bland annat om ljusets betydelse, komposition och användning av filter. Gruppen bestämmer tillsammans innehåll och upplägg vid första träffen, t ex om vi ses och fotograferar tillsammans eller om vi gör en uppgift själva mellan träffarna. Inspiration kan hämtas från Moderskeppets kurs Fotografera landskap med Patrik Larsson.

Campus Norrköping, där det bedrivs många typer av utbildning