Utbildning

Istället för studiecirkel (som kräver administration och formaliteter) satsar vi på att etablera intressegrupper. Det innebär att en mindre grupp träffas ett antal gånger för att dela med sig av kunskaper och fördjupa sig i något speciellt ämne.

Under förra året startade vi upp två intressegrupper:

Makrofotografering (sammanhållande: Eva)

Insekter, industri, blommor och bakgrunder – allt detta avhandlas i denna grupp. Träffar sker fysiskt eller via nätet och innehåller grundläggande teknik kring makrofotografering, olika användning av komposition och bakgrunder. Resultat av olika uppgifter diskuteras via möte över Skype. Till varje träff uppmuntras deltagarna till att fotografera makro med tema (hemläxa). Målet är att lära sig mer om makrofotografering och få inspiration till att göra intressanta och vackra makrobilder.

Landskapsfoto  (sammanhållande: Annika och Ronny)

Vi lär och utvecklas tillsammans. Bland annat om ljusets betydelse, komposition och användning av filter. Gruppen bestämmer tillsammans innehåll och upplägg efterhand, exempelvis om vi ses och fotograferar tillsammans eller om vi gör en uppgift själva mellan träffarna. Inspiration kan hämtas från Moderskeppets kurs Fotografera landskap med Patrik Larsson.

Campus Norrköping, där det bedrivs många typer av utbildning